BİTLİS / MUTKİ - Mutki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TÜBİTAK 2204-A LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMALARI

Okulumuz, Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Proje Yarışması Bölge Finallerine davet edildi.

·         Projede genel olarak 7 bölgeyi tanıtan kitaplar seçilmiştir. Bunlar; Doğu Anadolu bölgesi için Ferit EDGÜ ‘nün ‘Hakkaride Bir Mevsim’ Marmara Bölgesi için Ahmet ÜMİT ‘in ‘ İstanbul Hatırası’ Akdeniz bölgesi için ‘Orhan KEMAL’ in ‘Eskici ve Oğulları’ İç Anadolu bölgesi için Kemal Tahir’in ‘Rahmet Yolları Kesti’ Ege bölgesi için Necati CUMALI’ nın ‘Susuz Yaz’ Karadeniz Bölgesi için Rıfat ILGAZ’ın ‘ Karadenizin Kıyıcığında’ Güneydoğu Anadolu bölgesi için Ahmed-i Hani’nin ‘ Mem u Zin’ kitapları seçilmiştir.

·        Çalışma Öyküleyici alan yazı yöntemiyle danışman öğretmenin rehberliğinde 3 öğrenci aracılığıyla yürütülmüştür. Düzenli olarak yapılan okumanın, özetlemenin ve aylık değerlendirme sonucunda ürünlere dönüştürmenin öğrencilerde bilgi arttırımını ve kalıcılığını sağlaması öngörülmektedir. Projede emeği geçen Arda METE hocamıza, öğrencilerimiz Bircan MUTLU, Güzel TİMURÇİN, Sümeyye ABAKAY'a teşekkür ederiz.

Pr

26-02-202426-02-2024